FAQ

Frequently asked questions

Mag ik met mijn drone overal vliegen?

Nee, het gebruik van drones is gebonden aan regels.
Voor meer informatie over het gebruik van drones zie ‘Wet en regelgeving”

Wat is de maximale windsnelheid waarmee ik met de H520 kan vliegen?

Tot 6 BfT. Ong. 50km/h

Bij welke temperaturen kan de H520 worden gevlogen?

-10 ° C en meer. Let op dat de batterij niet koud mag zijn. Een koude batterij kan tot 40% van zijn prestaties verliezen.
Vanaf +40 ° C, dan krijgt de elektronica een  hitteprobleem bij continu gebruik. Zorg dat de electronica dan regelmatig kan afkoelen.

Welke factoren kunnen de vluchttijd beïnvloeden?

Temperatuur, lading, hoogte en wind beïnvloeden de vliegtijd.

Wat zijn de voordelen van 6 schroeven?

Veiligheid, de H520 vliegt ook veilig met 5 motoren en is windstabiel en stiller dan een Quadcopter.

Wanneer schakelt de H520 de 5 motormodus in?

Als een propeller uitvalt of een motor uitvalt, schakelt de H520 over naar 5 motormodus en blijft hij vliegen.

Wat is het maximale startgewicht van de H520?

Max. 2,5 kg (startgewicht incl. Copter)

Welke satellietsystemen gebruikt de H520?

GPS en Glonass

Hoe werkt de obstakeldetectie?

De OBS is een voorwaarts gericht systeem op basis van ultrasone technologie. Als er een obstakel wordt gedetecteerd, stopt de H520 op 4,5 m. Objecten moeten ten minste de grootte hebben van een te herkennen duim.

Kunnen kaarten worden opgeslagen op de afstandsbediening?

Ja, dat kan, maar er is beperkte opslagruimte. Zorg ervoor dat geen enkele kaart groter is dan 100 MB. Dit zou het systeem onnodig vertragen. Verspreid het gebied over meerdere kleine kaarten.

Hoe vaak moet ik mijn H520 kalibreren?

Kortom, wanneer de helikopter niet stabiel in de lucht vliegt ondanks dat er een GPS-signaal beschikbaar is. Kalibratie na het wijzigen van de locatie is niet nodig.

Ik heb de H520 al opnieuw gekalibreerd, maar de drone vliegt nog steeds behoorlijk onstabiel.

Zorg er tijdens het kalibreren voor dat er geen metaal rond de drone zit, dit kan van invloed zijn op het interne kompas. Controleer de bewegingen van de joystick in de RC Monitor. Als de reacties op je bewegingen traag zijn, moet je je controller laten controleren.

Wat gebeurt er als de radioverbinding met de H520 verloren gaat?

Er zijn twee verschillende radioverbindingen en twee verschillende soorten verbindingsverliezen. Communicatie verloren – verlies van beeldoverdracht (5,8 GHz). De H520 blijft volledig controleerbaar met alle functies. Zodra de Copter opnieuw contact met een verloren signaal, dan wordt de beeldoverdracht hersteld. Als de draadloze verbinding verloren gaat, keert de H520 automatisch terug naar het beginpunt. Als de verbinding tijdens de retour wordt hersteld, gaat RTL niet door. Het laatst bekende commando zal dan worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er als de batterij leeg raakt?

De H520 berekent, afhankelijk van de afstand en de accuspanning wanneer nood RTL wordt geactiveerd. Dit zorgt voor een veilige terugkeer naar het startpunt. (Vanaf versie 1.4.9)

Heeft de H520 een noodstop?

Door de stick te laten “dalen” en tegelijkertijd driemaal op de rode knop te drukken. Een noodstop van de motoren wordt geactiveerd. Een motor herstart is niet mogelijk!

Hoe onderhoud ik de batterijen?

LiPo-batterijen zijn krachtige energiebronnen en vereisen een zekere mate van onderhoud. Ideaal voor de verzorging van de HV LiPo-accu’s is de Duo-oplader DY5 van Yuneec. Dit biedt niet alleen een automatische lading en ontlading (met twee batterijen tegelijkertijd), maar ook een instelling voor het opslaan van batterijen.

Enkele basisregels voor het gebruik van de batterij:
– Leeg de batterij nooit volledig
– Als een batterij langer dan 2 weken niet wordt gebruikt, laad / ontlaad hem dan naar de opslagspanning
– Gebruik / laad de batterij nooit op als deze erg warm of koud is

Voor de eerste 10 oplaadcycli moet de batterij worden gevlogen tot een maximum van ongeveer 30% van de capaciteit. Later kunt u ook onder de 20% van de capaciteit vliegen. Onder de 10% zou je zo min mogelijk moeten gaan. De automatische functie ” noodoproep ” is een noodprogramma en mag alleen in noodgevallen worden gebruikt.

U krijgt het beste resultaat bij vliegen en opladen wanneer de batterij een temperatuur tussen 25 ° en 40 ° C heeft. Als de batterij erg koud is, verliest deze tot 40% van zijn capaciteit. Verwarm de batterij voor. Bewaar batterijen op kamertemperatuur of ideaal is een temperbox. (Kerntemperatuur van de batterij tot 40 ° C is ideaal)

Waarom is mijn afstandsbediening zo langzaam?

Zoals elke tablet is het geheugen van de Android-tablet in de ST16S beperkt, en wordt steeds minder met meer kopieën van afbeeldingen, video’s, kaarten, missies en andere apps. Dit vertraagt je systeem en maakt de ST16S langzamer.

Let op de volgende instructies:
– Sla alleen kaarten (max. 100 MB) op die u regelmatig nodig heeft
– Verwijder van tijd tot tijd oude foto’s en video’s van de ST16S
– Verwijder van tijd tot tijd schermafbeeldingen van de afstandsbediening
– Installeer geen andere apps op de afstandsbediening

Zijn er slijtagedelen? Wat is het onderhoudsinterval?

De slijtagedelen omvatten: propellers, propellermontages en batterijen. Propellers en schroefbevestigingen zijn gemaakt van kunststof en kunnen slijten. Als de schroef nog steeds speling heeft nadat hij is vergrendeld, moet de schroef en schroef worden vervangen. Na 200 vlieguren zou dit zeker met alle 6 de armen moeten gebeuren.

Verstoorde onzuiverheden (bijvoorbeeld stof en zand) kunnen de lagers van de motoren vervuilen of kunnen zich in het mechaniek van het landingsgestel nestelen. Vaak helpt een zorgvuldige schoonmaak met gecomprimeerde lucht. Als dit niet helpt, moet het overeenkomstige onderdeel worden uitgewisseld. Neem dan contact op met onze service.

Hoe snel kan de Typhoon H Plus vliegen?

De Typhoon H Plus haalt een snelheid tot 72 km / u in sportmodus en tot 50 km / u in hoekmodus.

Welke automatische vluchtmodi heeft de H Plus en hoe werken ze?

Orbit Me – Vlieg met de Typhoon H Plus in een cirkelvormige vliegbaan op de gewenste afstand en hoogte. De camera blijft altijd op jou gericht.

Point of Interest – Selecteer een object in de POI-modus (Point of Interest) en de YUNEEC Typhoon H Plus zal dit object automatisch omcirkelen.

Journey Mode – Afhankelijk van de gewenste instelling vliegt de Typhoon H Plus omhoog op een lineair pad en keert dan automatisch terug – wat zorgt voor de perfecte opname.

Follow Me / Watch Me – In de modus Follow Me beweegt de Typhoon H Plus met je mee. Als de Watch Me functie geactiveerd is, blijft de camera altijd op jou gericht.

Curve Cable Cam – Vlieg een vooraf bepaald vliegpad. De Typhoon H Plus vliegt een door de gebruiker gedefinieerde route op basis van vooraf opgenomen coördinaten. De operator kan zich concentreren op de camera, die nog steeds volledig bestuurbaar is, terwijl de Typhoon H Plus autonoom de vliegroute vliegt.

Return Home – De Typhoon H Plus keert automatisch terug en landt naast je met een druk op de knop.

Welke versies van de H Plus zijn er?

YUNTYHPEU – Typhoon H Plus Hexacopter, C23 camera, ST16S zender, 2x accu, oplader, nekband en zonnekap voor de ST16S, SD kaart en andere accessoires.

YUNTYHPREU – Typhoon H Plus met Intel® RealSense ™ technologie, C23 camera, ST16S zender, 2x batterij, oplader, draagriem en zonnekap voor de ST16S, SD kaart en andere accessoires.

YUNTYHPRBPEU – Typhoon H Plus met Intel® RealSense ™ technologie, rugzak, C23 camera, ST16S zender, 2x batterij, oplader, nekband en zonnekap voor de ST16S, SD kaart en andere accessoires.

Waar moet ik op letten voor mijn eerste vlucht met de Typhoon H Plus?

Lees voordat u uw H Plus voor het eerst gebruikt de gebruiksaanwijzing en informeer u over de plaatselijke wetten. Bereid je uitrusting voor en zoek een gebied zonder obstakels, gebouwen, mensen en dieren. In onze tutorials over vluchtvoorbereiding en eerste vlucht leggen we je uit hoe je jezelf en je helikopter voorbereidt op de vlucht.

Hoe verbind ik de camera met de drone?

Ga naar de instellingen van de ST16S en tik op het pictogram “WiFi”. Selecteer de juiste camera en voer het wachtwoord “1234567890” in (tenzij anders aangegeven).

Hoe verbind ik de afstandsbediening met de H Plus?

Drone en afstandsbediening zijn af fabriek al met elkaar verbonden. Normaal gesproken is het niet nodig om een ​​verbinding tussen beide tot stand te brengen. Mocht het nodig zijn om een ​​handmatige verbinding op te zetten, dan vindt u meer informatie in onze handleiding.