Cases: Atelier Rivat | Ford | Copterpro | Chasco Construction | Brandweer | Boswachter
Copterpro
Redding van dieren en faunabeheer
Yuneec werkt momenteel met een breed scala aan klanten. Alexander Mohr is één van deze klanten. Alexander is een helikopter- en drone-operator die luchtondersteuning biedt voor dierreddings- en jachtoperaties met als doel schade- veroorzaakt door wild- te voorkomen. Alexander gebruikt de Yuneec H520 en E10T warmtebeeldcamera’s om verschillende soorten dieren te identificeren.
Dieren redding
In de vroege zomer zijn Alexander en zijn team bezig met het identificeren en redden van reekalfjes die zich verschuilen tussen het hoge gras in de weilanden. In de eerste weken van hun leven zijn jonge reekalfjes niet bang van het lawaai van de oogstmachine en verspreiden zich daarom niet en rennen ook niet weg. Ze drukken zichzelf dicht tegen de grond om zichzelf te beschermen en zich te verbergen voor gevaar.
Met de H520 kan Alexander Mohr in de kortst mogelijke tijd over de wei vliegen op zoek naar verstopte reekalfjes. Alleen al in 2019 konden Alexander en zijn team het leven van meer dan 150 reekalfjes redden.
Schade veroorzaakt door wild
Een blik van bovenaf geeft jagers een geheel nieuw perspectief op het vertrouwde jachtgebied. Schade door de jacht kan met moderne luchtondersteuning sneller worden opgespoord en ook in detail worden geregistreerd en gemeten. Met de drone kunnen in zeer korte tijd grote gebieden worden onderzocht, terwijl voorheen een duidelijke documentatie van de schade niet of alleen met een helikopter mogelijk was. Het doel van Alexander Mohr is om de jachttradities te behouden, maar tegelijkertijd nieuwe kansen te creëren, zoals het verminderen van wildschade door het gebruik van een drone.
Gebiedsbeheer
Drones kunnen een grote hulp zijn bij dagelijkse jachtoperaties. Met behulp van een drone is het mogelijk om te bepalen in welke gebieden de dieren zich bevinden voordat de jacht begint. Dit voorkomt onnodige tijdverspilling in het veld. “We willen de stress voor de dieren zo laag mogelijk houden”, zegt Mohr. Zijn team gebruikt de YUNEEC H520 om te bepalen of er ‘wild’ in het struikgewas zit en gebruikt honden om het in beweging te krijgen. Alle deelnemers zijn via radio verbonden en worden vanuit de lucht gecoördineerd.